Choklad – en gåva som inte samlar damm

chocolateAlla familjer har troligtvis någon gång råkat ut för företagspresenter som aldrig kommer till användning. Inför jul är det vanligast att det kan delas ut julklappar till anställda, men det är även vanligt att man kan lotta ut en present till en av sina kunder.

Varje år är man lite spänd över vad som ska delas ut. Det slutar ofta med att man slänger ytterligare en företagshandduk i skåpet, eller ställer ännu en ljusstake i skåpet bland de tidigare pynten som egentligen aldrig kommer till användning.

Folk har olika intressen och olika typer av inredning i sitt hem. Även om det kanske inte är ouppskattat, så vill man ändå kunna ge bort en present som man är säker på att folk uppskattar och minns på ett positivt sätt.

Något som alltid är uppskattat inför jul är att ge bort något ätbart, och då är exklusiv choklad något som kan få de allra flesta på fall. Fördelen med choklad är att majoriteten av människor älskar den. Den kan ätas upp och behöver inte samla damm och ta plats i något skåp, men är även till fördel för resten av familjen eller vänner. Är man själv ingen chokladfantast finns det alltid någon som kommer att få användning för presenten, oavsett om du väljer att ställa den på köksbordet hemma, eller ställa fram den när du får gäster på besök.

Choklad är en mycket vanlig gåva att ge bort, vilket gör att det kanske känns kliché-artat att dela ut det till sina anställda. Dock brukar all form av godsaker faktiskt vara mycket uppskattat, och med den fikakultur Sverige har är det viktigt för många människor att få något sött till kaffet.

Det är inte enbart ens anställda som med fördel kan ta del av en sådan julklapp. Vill man visa lite extra uppskattning till en samarbetspartner eller trogen kund fungerar choklad minst lika bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *