Marknadsför dig med godis

sweetsMajoriteten av alla människor gillar godis eller sötsaker av något slag. Det är inte alla som tänker på det, men att göra reklam för sitt företag via godis kan faktiskt vara en riktigt bra idé.

Även om man inte funderar mycket på det, så är det många företag och kontor som har en liten skål med godis precis vid receptionen. Det kan vara allt från hårda karameller, choklad eller kanske pepparkakor inför jultider. Trots att godis inte kan väga upp för hur bra ett företag är, så kan det faktiskt hjälpa till med en hel del marknadsföring.

Reklamgodis fungerar bäst om man ändrar det efter säsong. Det visar att man håller godiset fräscht och ger även en mer personlig känsla. Något som kan vara mycket vanligt inför jul är polkagrisar. Dessa går enkelt att beställa i papper med företagets namn eller logga tryckt på och passar att bjuda på under hela vintersäsongen.

Vid alla högtider i Sverige är godis en stor del av det man äter. Julen har sina smaker, men även vid påsk kan man se till att göra lite extra reklam för sig själva med t.ex. ett stort påskägg som kunder kan smaka från. Är det svårt att få till en logga på varje liten godisbit, kan man istället se till att ägget som godiset ligger i är klätt med företagsnamn eller logga.

Fördelen med att använda sig av godis inslaget i papper är dock att människor tenderar att ta mer än en bit. Troligtvis stoppar dom ner några i fickan och sparar till senare tillfälle eller ger bort till en vän eller familjemedlem. Genom att du då har tryckt ditt företags logga på godisbiten, sprids ditt varumärke utan att du behöver lyfta ett finger. Visst kan det vara så att många bara stoppar godisbiten i munnen och sedan kastar pappret, men genom att göra loggan eller namnet tydligt, ser du till att bilden etsar sig fast innan pappret åker i soptunnan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *